Ştiri

10 miliarde de dolari – venituri generate de social media în 2011

octombrie 12, 2011

În urma studiilor efectuate, experţii companiei Gartner au stabilit că veniturile generate de social media au crescut în 2011 cu 41,4% şi vor atinge cifra de 10,3 miliarde de dolari. Potrivit Gartner, în 2010 au fost înregistrate venituri în valoare de 7,3 miliarde de dolari.

Experţii prognozează o creştere continuă a veniturilor din social media care vor ajunge la 29,1% miliarde de dolari în 2015. Cea mai importantă sursă de venituri o reprezintă publicitatea – 55% din întreaga sumă. Este vorba de publicitatea pe orice dispozitiv digital de pe care pot fi accesate site-urile de socializare.

În raport se vorbeşte şi despre veniturile generate de jocurile de pe reţelele sociale, care vor atinge în 2011 cifra de 3,2 miliarde de dolari. Aceste venituri includ sumele încasate de la utilizatorii jocurilor, dar şi sumele obţinute de la developeri, pentru permisiunea de a utiliza social media drept platformă pentru jocuri.

Analistul senior al Gartner a subliniat că „din punct de vedere al veniturilor, piaţa de social media este într-o fază incipientă, chiar dacă un număr tot mai mare de utilizatori manifestă un comportament matur. Participanţii de pe piaţă vor trebui să creeze noi modele de afaceri, pentru a corespunde creşterii numărului de utilizatori şi nivelului sporit de implicare al acestora”.