Ştiri

Accesul la rețelele sociale – o nouă monedă de schimb pentru tinerii angajați

noiembrie 15, 2011

Rețelele sociale au pătruns adânc în viața multor dintre noi. Astfel s-a ajuns că o treime din tinerii specialiști ar refuza un job bine plătit, dar cu accesul la rețelele sociale interzis, în favoarea unui loc de muncă cu un salariu mai mic, dar cu acces liber la rețelele sociale. Aceste constatări au rezultat în urma unui studiu efectuat de compania Insight Express în 14 țări ale lumii. La sondaj au participat  tineri specialiști și studenți cu vârsta de până la 30 de ani.

40% dintre studenții interogați și 45% dintre tinerii specialiști au afirmat că ar fi de acord să aleagă un post de muncă cu un salariu mai mic, dacă aici li s-ar oferi posibilitatea să comunice liber pe rețelele sociale.

Fiind întrebați, cum ar proceda, dacă li s-ar interzice să folosească mediile sociale la serviciu, 56% dintre cei interogați au afirmat ca ar încălca interdicția sau s-ar concedia. Iar 29% dintre respondenți au spus că lucrează mai încet atunci când nu au acces liber la rețelele sociale.

Unii angajatori deja folosesc tactica de ademenire a specialiștilor, promițându-le, pe lângă alte avantaje, și accesul liber la rețelele sociale. Despre aceasta au afirmat 41% dintre tinerii angajați.

Există însă și profesii care presupun o prezență obligatorie în rețelele sociale. În acest caz, v-ați putea pierde jobul, dacă nu petreceți timpul pe rețelele sociale :)

În același timp, tot mai multe companii ajung să realizeze faptul că specialiștii familiarizați cu noile tehnologii, printre care și rețelele sociale, contribuie la dezvoltarea eficientă a companiei.