Marketing

1 din 5 minute online este petrecut pe rețelele sociale

decembrie 23, 2011

Rețelele sociale cu siguranță rămân a fi trenduri pe internet, utilizatorii trăiesc literalmente pe rețelele sociale, iar unul din cinci minute online este petrecut anume aici. Creșterea numărului de utilizatori ai internetului în întreaga lume sporește și numărul celor ce folosesc social media. Cea mai populară rețea socială din lume este Facebook – 3 din 4 minute petrecute pe rețelele sociale revin Facebook!

Conform unor date oferite de compania Pew Research Center, pe rețelele sociale comunică circa 4 din 10 adulți din Marea Britanie (43%), în Rusia – 43%, Spania – 42%, Lituania – 39%, Polonia – 39%. Printre aceste țări Rusia este unica în care aproape toți utilizatorii de internet folosesc și rețelele sociale, dacă e să ne referim la țările cu un procent mare de utilizatori social media. Doar 6% dintre utilizatorii de internet din Rusia nu comunică pe rețele sociale.

Pentru comparație, în Germania doar 35% dintre utilizatorii de internet folosesc și rețelele sociale, în Franța 35%, în China – 32%. În Indonezia și Pakistan numărul utilizatorilor de internet ce nu folosesc rețelele sociale e de doar 2%, dar ar trebui să ținem cont că în Pakistan, de exemplu, doar 4% din populație au acces la internet.

Cea mai mare creștere a numărului de utilizatori ai rețelelor sociale:

În majoritatea țărilor nu se înregistrează schimbări esențiale în ceea ce ține de numărul de utilizatori ai rețelelor sociale. Excepție fac doar Rusia și Egipt – în aceste țări numărul utilizatorilor a crescut cu 10% pe parcursul ultimului an.