Aplicații

Foursquare în Chişinău, un review succint

aprilie 3, 2012

Am lansat un nou serviciu – Ratingul Foursquare în Chişinău, care ne prezintă date statistice despre cum se utilizează Foursquare în oraşul nostru. Şi, deşi informaţiile pot fi vizualizate de oricine şi oricând, am decis să facem astăzi o succintă analiză.

Foursquare în Chişinău

Pe aplicaţia Foursquare sunt înregistrate, în total, 2190 de locaţii din Chişinău, dintre care 1510 (69%) au un Mayor. Pentru toate locaţiilor înregistrate au fost lăsate doar 1079 de sugestii (tips-uri) şi s-au făcut 66640 de check-in-uri!

Cele mai populare locaţii fac parte din categoriile Shop & Service – 24,1% şi Food – 22,5%, adică 46,6% dintre localurile înregistrate reprezintă aceste 2 categorii. Cluburilor de noapte (Nightlife Spot) le revin doar 10,4% din numărul total de locaţii, ceva mai puţine sunt instituţiile de învăţământ înregistrate pe Foursquare – doar 9% din numărul total de locaţii ale oraşului.

51% dintre sugestii sunt lăsate pentru localurile din categoria Food – categoria cea mai populară, pentru care utilizatorii aplicaţiei lasă cele mai multe tips-uri. Localurilor din această categorie le revin şi cele mai multe check-in-uri din oraş – 28,7%! Poziţia a doua o deţin localurile din categoriile Shop & Service (13.3%) şi Professional & Other Places (12.4%).

Potrivit statisticilor, cele mai multe sugestii şi check-in-uri repetate se fac în localurile din categoria Food. Prin urmare, circa 30% din numărul total de check-in-uri şi 30% dintre clienţii permanenţi revin acestei categorii. E timpul deci ca localurile populare din Chişinău, care se bucură de atenţie şi pe Foursquare, să pregătească Specials pentru utilizatorii 4sq. Până astăzi, nu am dat de nici o ofertă specială pe Foursquare în Chişinău!

Pe de altă parte însă, statisticile referitoare la utilizatori nu sunt  chiar cele mai îmbucurătoare – numărul acestora se ridică, în segmentul nostru, la doar 993 de persoane. Iată şi cifrele  descurajante.

Statisticile utilizatorilor:

 

 

TOP 10 locaţii din Chişinău după numărul de check-in-uri:

 

 

Ratingul aici 4sq.socialmedia.md