Ştiri

Daniela Herţa – cel mai tânăr social media manager din Moldova

aprilie 16, 2015

Social media manager, expert în bere, voluntar la toate evenimentele posibile și imposibile, faceți cunoștință: Daniela Herța, la ai săi 18 ani poate fi considerată pe deplin cel mai tânăr social media manager din Moldova.

Cum a dat Granat de tine sau cum ai dat tu de el?

Sunt de  aproape un an aici, probabil, am ajuns datorită entuziasmului și firii mele active de a fi, m-am implicat și mă implic în diferite proiecte, evenimente, astfel am făcut cunoștință cu mulți oameni interesanți, inclusiv cu o parte din echipa Granat și cu Artur Gurău.

Cu ce te ocupi la Granat?

Am diferiți clienți pentru care fac planuri de actualizări pe rețelele de socializare, concursuri. Fac totul ce ține de socializare, concepte și idei.

Cum combini Granatul cu liceul?

Încerc cât mai eficient posibil să combin toate activitățile pe care le am. Recunosc, uneori dorm doar câteva ore pe noapte, alteori, când am de realizat mai multe taskuri la Granat, sacrific ultimele lecții de la liceu. Am un program flexibil de lucru, asta mă ajută foarte mult, luând în considerație că sunt în perioada examenelor. De examene nu aș putea spune că mă pregătesc intensiv, oricum, porcul în ajun nu se îngrașă, m-am străduit să depun efort în cei 11 ani de liceu.

Ce facultate ți-ai dori să urmezi ?

Din copilărie am crescut cu gândul că voi face Drept sau Economie. Nu cred că voi urma vreo facultate care are tangență cu social media sau comunicare. Sunt foarte mulți oameni care fac social media, fără a avea în spate studii din domeniul dat. Consider că social media ține de creativitate și gust estetic, iar acestea ori sunt prezente la om, ori nu.

Cum e să fii cel mai tânăr membru în colectivul Granat?

La început, îmi făceam griji când mă gândeam că trebuie să lucrez alături de oameni ce au o experiență mult mai vastă. Mă îngrijoram că o să fie foarte vizibilă diferența de vârstă și cunoștințe. Mă bucur că am reușit să mă integrez, îmi place că am de la cine învăța, îmi place că fac parte dintr-un colectiv liber și deschis, sunt copilul mic dintr-o familie mare, am parte de dragoste și grijă de la colegi.

Cu ce te mai ocupi pe lângă Granat și studii ?

În perioada de vară sunt ghid la Efes, astfel am aflat foarte multe despre bere și despre procesul ei de fabricare. Studiez  franceza și germana, sunt voluntară la BITEI, TEDx și la teatrul  Foosbook unde, la fel, mă ocup de social media.

3 social media recomandări de la Daniela Herţa:

  • publicul nostru apreciază mesajele  ce au conotaţii patriotice;
  • comunică la tu, clientul nu trebuie să simtă distanţa imensă între el şi  brand;
  • veniţi cu feedback rapid şi postări personalizate.