Ştiri

10 fapte neobișnuite despre Facebook

iulie 30, 2015

1. Facebook nu a introdus butonul „Dislike” pentru că nu ar fi „politically correct” față de utilizatori. Psihologic a fost  demonstrat că tindem să fim foarte critici în adresa prietenilor noștri.

1194236_700b

 

2. Nu-l poți bloca pe Mark Zuckerberg pe Facebook.

3

 

3. Facebook își protejează foarte acerb brandul, astfel, compania deține aproximativ 1900 de domenii , printre care următoarele:

  • IHateTheFacebookLikeButton.com
  • LikeButtonSucks.com
  • LikeSucks.com
  • FacebookCreditsSuck.org
  • FBCreditsSuck.org
  • IHateFacebookCredits.com

și domeniul FB.com, o prescurtare pentru Facebook, des utilizată.

4. Dacă adaugi cifra 4 la sfârșitul  URL-ului Facebook, vei fi direcționat direct către pagina de Facebook a lui Mark Zuckerberg.

1

 

2

 

5. Dacă Facebook ar fi o țară, ar fi a treia că mărime (după numărul de locuitori) din lume după China și India. Ar urma SUA și Indonezia.

Facebook_Country1

 

6. Siria, China, Coreea de Nord, Vietnam și Iran au interzis Facebook pe teritoriul lor.

socialmediamap-1

 

7. Mai mult de 80.000 de web developeri dezvoltă aplicații pentru Facebook.

8. Lamebook.com este un site ce adună și plasează cele mai amuzante și caraghioase postări de pe Facebook.

ForSale

 

9.  Mark Zuckerberg suferă de daltonism (nu deosebește culorile verde și roșu), astfel, albastrul, este culoarea pe care o percepe cel mai bine. Din acest motiv, culoarea site-ului Facebook și a aplicațiilor mobile au această culoare.

10. Facebook reprezintă o cauză de divorț pentru mai bine de 1/3 din utlizatorii săi. Un studiu desfășurat de The Journal of Cyberpsychology, Behavior and Social Networking (Jurnalul de Cyber psihologie, comportament și interacțiune socială) a relevat faptul că cuplurile tind să vorbească pe paginile publice despre problemele familiale și emoționale, ori sunt predispuși mai ușor la înșelat din cauza caracterului deschis și conector al rețelei.

Facebook-Relationships

 

* Domeniu – etichetă unică ce identifică un anume site web.

* URL – adresă web.