Aplicații

Rețele de socializare pe care trebuie să le descoperi!

iulie 24, 2015

     1. Shots

Ce reprezintă: Shots este o rețea creată anume pentru selfie, iar prin aceasta  a devenit foarte populară printre celebrități, care sunt prezente la show-uri, prezentări sau călătoresc mult. Aplicația recomandă să faci poze doar cu camera frontală și doar prin aplicație. Ea mai are și opțiunea de a răspunde la un selfie cu alt selfie, în loc de comentariu. Shots este o adevărată jucărie pentru oamenii care împărtășesc cu prietenii orice moment din zi.

img_2834

 

 

2. Snapchat

Ce reprezintă: Snapchat devine tot mai îndrăgit de către utilizatorii rețelelor de socializare. Aplicația permite utilizatorilor să distribuie video, fotografii și mesaje care se vor șterge în câteva secunde după vizualizare, timpul fiind controlat de către expeditor. Postările pot fi împărtășite atât cu un grup redus de prieteni, cât și public. Pozele pot fi editate în aproape toate modurile posibile, treansformând Snapchat într-o aplicație ce încurajează utilizatorul să fie mai creativ. Pentru a afla mai multe despre Snapchat, am pregătit pentru tine un articol mai detaliat.

11736969_870454169695386_481588480_n

 

 

      3. Pinterest

Ce reprezintă: Este un site/aplicație/rețea pentru distribuirea pozelor, ideilor, citatelor, a orice fel de artă. Utilizatorul are posibilitatea să-și organizeze feed-ul conform intereselor sale, să distribuie și să dea like la alte postări. Pinurile sunt foarte variate: poze, articole, infografice, și alt tip de informație pe care le poți redistribui pe Pinterest accesând butonul „pin it” de pe site-ul unde ai găsit informația.  Ben Silbermann, CEO la Pinterest zice că site-ul este mai mult un „un catalog de idei” decât o rețea de socializare. Orice ar fi, noi zicem că este o rețea must to explore pentru fiecare, fiind o sursă continuă de idei și inspirație.

pinterest.design

 

      4.Vine

Ce reprezintă: este o aplicație  care permite utilizatorilor să creeze și să posteze videoclipuri scurte. Videoclipurile create cu Vine au o lungime de maxim 6 secunde și pot fi distribuite pe rețelele de socializare ca Twitter și Facebook. Un lucru interesant la Vine este că tu poți crea colaje-video, iar rata de vizualizări nu se calculează per view dar per loop.

 

      5.  Ello

Ce reprezintă: este o rețea de socializare ad-free (fără reclame), fiind creată ca o alternativă pentru rețelele de socializare existente. Ello se diferențiază după câteva criterii:

  • Nu vinde datele utilizatorilor agențiilor de publicitate;
  • Nu afișează anunțuri/publicitate;
  • Nu impune politica de dezvăluire a numelui real.
  • Când dai „follow” cuiva, ai două categorii după care urmărești persoana dată: „friends”  – toate noutățile de la prietenii tăi îți vor apărea desfășurate în news feed, și „noise”  – aici, vei găsi toate noutățile de la oamenii pe care îi urmărești incognito.
  • Ai opțiunea să faci share la un articol doar pe propriul profil ori public.
  • Postările reunesc în sine toate tipurile de conținut pe care le găsești pe alte rețele: text, poze, video, gifs, link, embded
  • Vezi aici un video de prezentare a rețelei de socializare.