Ştiri

Participă la Digital Communication Network Exchange Program

octombrie 19, 2015

Specialiștii din domeniul digital communication sunt invitați să participe la Digital communication network exchange program, o oportunitate de schimb în America implementată de World Learning. Proiectul are scopul de a crea o rețea de colaborare dintre comunicatorii și jurnaliștii din Europa și Asia Centrală pentru a lucra împreună și pentru a consolida abilitățile de comunicare prin dezvoltarea și difuzarea de conținut digital. Pe durata programului, participanții sunt îndemnați să facă schimb de idei, strategii, istorii și de cele mai bune practici în ceea ce privește diferite aspecte ale comunicării și aplicarea lor în mediul online.

Prima ediție a programului s-a desfășurat în perioada 6 septembrie – 4 octombrie 2015, iar participanți din Moldova au fost Artur Gurău, Alexandru Lebedev și Alexandru Popescu. Despre experiența lor inedită în SUA, cei trei au povestit la ceremonia RockIt Academy: Graduation & Networking, un eveniment de socializare pentru absolvenții cursurilor, dar și pentru persoanele interesate de program.

IMG_2518

Pe durata discuțiilor, au fost expuse mai multe impresii și păreri interesante.

Alexandru Popov a povestit că „Oamenii care au participat în proiect au venit din diferite medii, 60% erau jurnaliști, spre exemplu”. La fel, a ținut să menționeze și faptul că „Să fii prezent în social media înseamnă să trăiești”.

Una dintre observațiile lui Artur Gurău, care a venit și ca răspuns la întrebarea adresată de Sandra Cavallo, este că „În America, tendințele în comunicarea online și anume pe Social Media sunt conținutul video și mobile”.

Cea mai importantă întrebare adresată băieților a fost: „Ce oportunități oferă acest proiect?”. Răspunsurile nu au întârziat:

 • Alexandru Lebedev: „Interconectare. A fost creat un grup pe Facebook (Digital Communication Network) unde  oamenii postează doar materiale legate de domeniul digital communication: aplicări, proiecte, evenimente, conversații pe Skype cu specialiști din domeniu din SUA. Este un mare grup de resurse. ”
 • Alexandru Popoescu: „Este un program longterm, cel puțin pe 2 ani. Este o resursă pentru oameni. Networking este cuvântul caracteristic.”
 • Artur Gurău: „Beneficiul acestui program sunt oamenii din Europa de Est, accesul la ei. Este un program mare și e un succes că am reușit să-l aducem în Moldova”.

Care sunt cele mai utilizate la moment rețele de socializare în America? „Snapchat și Twitter!”

Vezi aici mai multe momente din prima ediție a Digital communication network exchange program.

Înregistrarea la program se face până la 15 noiembrie 2015. În urma concursului vor fi selectați 25 de participanți care vor pleca în America pe o lună, în perioada 10 aprilie – 7 mai 2016.

Programul se va focusa pe traininguri, ateliere, comentarii asupra unor studii de caz, workshop-uri.

Pentru a fi un candidat eligibil, trebuie să întrunești anumite condiții:

 •  să fii cetățean și să lucrezi în una dintre țările: Armenia, Azerbaijan, Estonia, Georgia, Kazakhstan, Latvia, Lituania, Moldova, Tajikistan ori Ucraina;
 • să ai vârsta cuprinsă între 25 – 40 de ani;
 • să vorbești bine limba engleză;
 • să ai minim 2 ani de experiență într-un domeniu relevant programului;
 • să ai abilitatea de a transmite știrile și de a utiliza new media pentru a promova mesaje;
 • să ai aptitudinile de a disemina informația unei audiențe diverse;
 • să te alături grupului Digital Communication Network;
 • să nu fi călătorit în America din luna mai 2013.

Formularul de înregistrare trebuie completat în engleză, și îl găsești aici împreună cu mai multă informație despre program.

Succes!