Flickr

Flickr este un site conceput pentru stocarea şi distribuţia imaginilor digitale şi a clipurilor video. Astăzi hostingul stochează peste 5 miliarde de imagini şi este solicitat mai cu seamă de webmasteri şi bloggeri.

Flickr vă permite să încărcaţi gratuit până la 300 MB de fotografii lunar. Versiunea comercială a site-ului oferă avantaje precum încărcarea de imagini şi clipuri în număr nelimitat, crearea colecţiilor de albume, încărcarea de HD video, monitorizarea vizitelor. Pentru fiecare imagine se poate introduce un titlu şi o descriere, se pot face însemnări chiar pe imagine, se pot eticheta oameni şi obiecte. În plus, se poate selecta un statut pentru fiecare fotografie sau album – acestea pot fi private, accesibile pentru anumite grupuri sau publice.

Pe Flickr puteţi lansa o căutare după cuvinte-cheie, după autor sau grup. Autorii pozelor pot comunica între ei, având posibilitatea să-şi aprecieze reciproc creaţiile sau chiar să formeze grupuri de discuţie. De asemenea, există o poştă internă şi e posibilă abonarea la actualizările albumelor prin intermediul RSS.

___________________________________________________________________

Reţele sociale:

Platforme de blog:

Multimedia şi servicii de geolocalizare: