Foursquare

Foursquare este o reţea socială bazată pe localizare, creată în anul 2009. La 21 aprilie 2011, numărul utilizatorilor înregistraţi era de peste 8 milioane oameni.

Această reţea socială oferă aşa-numitul geoservice, care vă permite să marcaţi orice loc unde vă aflaţi, dar şi să urmăriţi unde vă sunt prietenii. Spre deosebire de alte geoservice-uri, cu ajutorul cărora se pot marca doar puncte pe hartă, Foursquare vă propune să indicaţi localuri – restaurante, baruri, hoteluri, cinematografe, centre comerciale, oficii etc., ceea ce face această reţea să apară ca foarte distractivă.

Caracteristic pentru Foursquare este faptul că nu are nici un sens să îl utilizaţi stând acasă. Reieşind din scopul de bază – să marcaţi locurile unde vă aflaţi, un telefon mobil (de dorit cu GPS) este indispensabil. Cu ajutorul versiunii mobile a site-ului, prin intermediul SMS-urilor sau al aplicaţiei special create pentru telefoanele mobile, utilizatorii pot indica localurile unde se află. Aflându-vă în locul potrivit, selectaţi „check-in” şi, ca răspuns, primiţi o listă a localurilor din preajmă. Dacă locul în care vă aflaţi nu se regăseşte în listă, îl puteţi introduce în aplicaţie. În plus, vă puteţi împărtăşi impresiile despre locurile pe care le-aţi vizitat. Sau puteţi salva locurile în care au fost prietenii dvs., pentru a le vizita în viitor; în acest scop folosiţi opţiunea „to do”.

___________________________________________________________________

Reţele sociale:

Platforme de blog:

Multimedia şi servicii de geolocalizare: