Google+

Google+ este o reţea de socializare propusă de compania Google, creată iunie în 2011. Reţeaua a adunat în timp record peste 25 milioane de membri şi asta din motivul că majoritatea serviciilor on-line utilizate astăzi sunt create de Google.

Specificul reţelei Google+ constă în modalitatea nouă de organizare a prietenilor în „cercuri”. În continuare, informaţia poate fi distribuită anumitor cercuri de prieteni, fără ca alte cercuri să o poate vedea. Aşadar, orice flux de date transmis este orientat către unul sau mai multe cercuri, permițând astfel utilizatorului să direcționeze fluxurile către grupul țintă, fără ca alte cercuri să îl urmărească.

Google+ vine cu chat şi videoconferinţă direct integrate. Hungouts este o funcţie nouă neîntâlnită în alte reţele sociale, care permite reunirea într-un chat video a unor grupuri sau cercuri, dar a cel mult 10 persoane.

Butonul Google +1 reprezintă echivalentul Like din Facebook, dar cu un rol mai important, având şi implicare asupra căutărilor web. Astfel, se ţine cont de popularitatea unui link, în dependenţă de numărul de aprecieri pe care le-a obținut din partea prietenilor utilizatorului. În ceea ce ţine de imagini, se poate menţiona faptul că Google+ este legat direct cu pozele din Picasa. Fotografiile din albumele Picasa pot fi distribuite cercurilor de prieteni din Google+. În plus pot fi postate şi alte imagini sau clipuri video cu o durată de până la 15 minute.

___________________________________________________________________

Reţele sociale:

Platforme de blog:

Multimedia şi servicii de geolocalizare: