LiveJournal

LiveJournal este o comunitate virtuală, care permite utilizatorilor să ţină un blog sau un jurnal personal. LiveJournal a fost creat în 1999 în SUA. Potrivit statisticilor LiveJournal.com, către 20 martie 2011 acesta avea peste 30 milioane utilizatori, din ei circa 670 mii fiind activi. 63,3% din utilizatori sunt femei. Ţările în care LiveJournal a câștigat o popularitate deosebită sunt SUA şi Rusia.

LiveJournal face posibilă autoafirmare, împărtăşirea trăirilor şi conectarea cu prietenii din reţea. Membrii acestei comunităţi pot posta note şi mesaje, precum şi observaţii cu privire la înregistrările altor utilizatori. Un avantaj al LiveJournal este faptul că e posibil de a alege şi instala un design propriu pentru paginile blogului. În acest scop se poate profita de multitudinea de template-uri existente.

Un al element distinctiv al LiveJournal este şi „Lista de prieteni”, care îi atribuie un puternic aspect de reţea socială în plus la serviciile de blog. Astfel este posibil să se ţină bloguri colective, să fie adăugaţi prieteni şi să se urmărească înscrierile lor.

___________________________________________________________________

Reţele sociale:

Platforme de blog:

Multimedia şi servicii de geolocalizare: