Vkontakte

VKontakte – o reţea socială populară în Rusia, fondată în anul 2006. Iniţial, site-ul a fost creat pentru studenţii şi absolvenţii universităţilor ruseşti, dar cu timpul audienţa site-ului s-a extins şi cuprinde în prezent reprezentanţi din toate categoriile de utilizatori de Internet. Site-ul permite crearea listelor de prieteni şi a grupurilor de interese, încărcarea fotografiilor, clipurilor video, muzicii etc. Recent, a devenit posibilă comunicarea prin intermediul chat-ului.

Există o părere larg răspândită precum că VKontakte a preluat nu doar ideea reţelei Facebook, dar şi designul şi arhitectura acestui site. Ca răspuns, fondatorii reţelei VKontakte afirmă că, în pofida unor asemănări exterioare, unele dintre ideile şi mecanismele utilizate în reţelele sociale, au fost aplicate pentru prima dată chiar de VKontakte.

VKontakte în Moldova

Cu toate că VKontakte are peste 400.000 utilizatori din Moldova, această reţea socială nu este aici atât de populară  ca în alte ţări din regiune – Belarus, Ucraina, Kazahstan şi bineînţeles Rusia. Conform statisticilor Alexa.com, Vkontakte ocupă poziţia a 14-a în topul celor mai vizitate site-uri din Moldova. Mulţi utilizatori au fost atraşi în perioada concursurilor cu premii organizate de VKontakte, dar multe dintre profilurile înregistrate  atunci erau false. Conform unor estimări subiective, numărul real al utilizatorilor din Moldova este de circa 100.000 de oameni.

___________________________________________________________________

Reţele sociale:

Platforme de blog:

Multimedia şi servicii de geolocalizare: